Ο Πούτιν απομάκρυνε το «δεξί του χέρι», Σεργκέι Ιβανόφ

Ο Πούτιν απομάκρυνε το «δεξί του χέρι», Σεργκέι Ιβανόφ

Σε μία κίνηση που προκάλεσε έκπληξη αλλά και αρκετά ερωτηματικά προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αποφάσισε να αλλάξει πόστο στον Σεργκέι Ιβανόφ που εδώ και χρόνια υπήρξε το «δεξί του χέρι» στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο Ιβάνοφ ορίζεται ειδικός εκπρόσωπος για θέματα οικολογίας και μεταφοράς και στη θέση του προβιβάζεται ο Αντον Βάινο.

Το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Ιβανόφ ο οποίος είχε κορυφαίες θέσεις στις κυβερνήσεις Πούτιν ενώ διετέλεσε και υπουργός Αμύνης στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο νέος επιτελάρχης, Αντον Βάινο, ήταν αναπληρωτής του Ιβάνοφ από το 2012.

Ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε πως ο ίδιος ο Ιβανόφ του ζήτησε την αλλαγή πόστου και πρότεινε για αντικαταστάτη του, τον Βάινο. Η αιφνιδιαστική αυτή ανακοίνωση γίνεται δύο εβδομάδες έπειτα από σειρά διορισμών νέων τοπικών αξιωματούχων, ανακατατάξεις, που σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελούν για την ρωσική ηγεσία αναδιάταξη δυνάμεων πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 18ης Σεπτεμβρίου και κυρίως, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2018.

NO COMMENTS

Leave a Reply