Βερολίνο: Όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα

Βερολίνο: Όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα

maiziere

«Από τον Σεπτέμβριο εκατοντάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, κάθε μήνα θα μπορούν να επανεγκαθίστανται στη Γερμανία», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, o oποίος συνάντησε -σε φεστιβάλ καθολικής οργάνωσης, στο Ρίμινι- τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας Ντε Μεζιέρ. «Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, διότι αφού η Γερμανία λέει “ναι” στις επανεγκαταστάσεις, θα μπορέσουν να το κάνουν και άλλες χώρες, οι οποίες, μέχρι τώρα, δεν έχουν σηκώσει το βάρος του Βερολίνου», πρόσθεσε ο κ. Αλφάνο, μιλώντας στην εφημερίδα «La Republicca».

«Θέλουμε να επαναπατρίσουμε τους παράτυπους μετανάστες και να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες. Η υποδοχή αυτή, όμως, πρέπει να γίνει πραγματικότητα σε όλη την Ευρώπη, με γνώμονα την αρχή της ίσης κατανομής», τόνισε ο Ιταλός υπουργός. Ο Αντζ. Αλφάνο, επικεφαλής του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά, υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να συνεργασθεί με τις διάφορες αφρικανικές χώρες καταγωγής και διέλευσης, ώστε να περιορισθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα».

O Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τ. Ντε Μεζιέρ υπογράμμισε, τέλος, ότι «όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν στο να ξεπερασθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» όσον αφορά το προσφυγικό, προσθέτοντας ότι η Γερμανία, με την κίνησή της αυτή υπέρ της επανεγκατάστασης «ελπίζει να προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα και σε άλλες χώρες της Ένωσης».

NO COMMENTS

Leave a Reply