Στους 247 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία

Στους 247 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία

Italy Quake

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός για το χτύπημα του εγκέλαδου στην Ιταλία, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει του 247, ενώ αρκετοί άνθρωποι αγνοούνται ακόμα. Νύχτα μετασεισμών και ασταμάτητου σκαψίματος ήταν αυτή που πέρασε. To πρωί της Πέμπτης, ένα 24ωρο μετά το σεισμό, οι ιταλικές αρχές Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 247. Αρκετά από τα θύματα είναι παιδιά, όπως ανέφεραν.

Οι επιχειρήσεις για ανεύρευση επιζώντων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, υπό το φως φακών -ρεύμα δεν υπάρχει σε αρκετές από τις βαρύτερα πληγείσες περιοχές- και ακόμη και με τα χέρια. Οι μετασεισμοί δεν έλειψαν: Ο ισχυρότερος ήταν 5,4 βαθμών και ο τελευταίος πιο δυνατός ήταν 4,5 βαθμών και σημειώθηκε μετά τις πέντε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου προειδοποιούν πως δεν αποκλείονται και νέοι μετασεισμοί.

Σύμβολο της τραγωδίας έχει γίνει ένα από παλιότερα ξενοδοχεία στο Αματρίτσε, το Hotel Roma: Έχει καταρρεύσει σχεδόν ολόκληρο -μόνο η είσοδός του μένει να θυμίζει πού στεκόταν- ενώ στο εσωτερικό βρίσκονταν 70 άτομα. Από αυτούς, έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μόνο δύο μέχρι στιγμής. Ενα βίντεο από drone αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής.

NO COMMENTS

Leave a Reply