Αρμένιος απορρίπτει πρόταση της κυβέρνησης στην Τουρκία

Αρμένιος απορρίπτει πρόταση της κυβέρνησης στην Τουρκία

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προσέφερε στον κ. Daron Acemoglu τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.).
Ο κ. Acemoglu, Τούρκος αρμενικής καταγωγής, εξέχων οικονομολόγος και ακαδημαϊκός, απέρριψε την πρόταση, σημειώνοντας ότι η ακαδημαϊκή του καριέρα αποτελεί προτεραιότητα σε σχέση με τις πολιτικές του βλέψεις.
Φημολογείται ότι η συγκεκριμένη πράξη από την πλευρά της τουρκικής Κυβέρνησης έγινε για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς για κακομεταχείριση των μειονοτήτων στο εσωτερικό της χώρας. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξομαλύνουν τις σχέσεις με την Αρμενία.
Ο κ. Daron Acemoğlu είναι καθηγητής Εφαρμοσμένων Οικονομικών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και κάτοχος του μεταλλείου John Bates Clark το 2005. Επίσης, θεωρείται υποψήφιος για το Νόμπελ Οικονομίας στο μέλλον.
Αν και δεν απαγορεύεται από το νόμο, τα μέλη των μειονοτήτων στην Τουρκία από το 1950 δεν κατέχουν δημόσια αξιώματα, δεν έχουν εκλεγεί ποτέ βουλευτές  και δεν έχουν διοριστεί σε θέσεις ανώτατων αξιωματούχων.

NO COMMENTS

Leave a Reply