Αφιέρωμα στην τουριστική Θεσσαλονίκη από την ελβετική “ΝΖΖ”.

Αφιέρωμα στην τουριστική Θεσσαλονίκη από την ελβετική “ΝΖΖ”.

Εκτενές αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η εφημερίδα της Ζυρίχης ΝΖΖ στο κυριακάτικο φύλλο της ( κυκλ 490,000) προβάλλοντας τη Θεσσαλονίκη ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Σε άρθρο του ο Joachim Schirrmacher στη στήλη GPS σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη « κοιμόταν » τα τελευταία 25 χρόνια , αλλά σήμερα οι κάτοικοι της ελπίζουν ότι με τη βοήθεια του νεοεκλεγέντος δημάρχου της, η πόλη τους θα « ξυπνήσει πάλι ».

Ο δημοσιογράφος προσθέτει ότι οι δυνατότητες για κάτι τέτοιο υπάρχουν, καθώς η Θεσσαλονίκη με ιστορία 23 αιώνων έxει αναπτυχθεί σε μία κοσμοπολίτικη πόλη και οι 100.000 φοιτητές της δίνουν τόση ζωή, ώστε ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet να χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη ως μία από τις πέντε καλύτερες πόλεις του κόσμου για διασκέδαση.

O δημοσιογράφος συνιστά στους επισκέπτες να περπατήσουν στην πόλη και θα βρουν πολλά αξιοθέατα, ενώ η ρυμοτομία της κάνει εύκολο τον προσανατολισμό. Τέλος προτείνει διάφορες διαδρομές εντός και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς και ενδιαφέροντα καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης.

NO COMMENTS

Leave a Reply