Ντομπρόβσκις: Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε σκληρότερα μέτρα

Ντομπρόβσκις: Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε σκληρότερα μέτρα

ntobro

Η Ελλάδα υφίσταται σκληρότερη οικονομική προσαρμογή εξαιτίας της «λαϊκιστικής στάσης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Αυτό υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη Ρίγα της Λετονίας για τον λαϊκισμό στην ΕΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επέλεξε να φέρει ως «παράδειγμα» την περίπτωση της Αθήνας, λέγοντας τα εξής: «Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί προβλήματα» είπε, λέγοντας πως «αυτό μπορούμε να το δούμε στην κλασική περίπτωση της Ελλάδας».

«Μία νέα κυβέρνηση ήρθε με μία λαϊκιστική στάση, πως δεν χρειαζόμαστε πλέον λιτότητα, πως θα ξοδέψουμε όσα θέλουμε, και ουσιαστικά η Ελλάδα σήμερα εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό,τι θα χρειαζόταν εάν οι [μεταρρυθμίσεις] της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί» είπε ο Ντομπρόβσκις, όπως μεταδίδει το Reuters. Ο επίτροπος φέρεται ακόμη να ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την παραμονή της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση και το 2015.

NO COMMENTS

Leave a Reply