Η Ελλάδα τουριστικός προορισμός στην Αυστρία

Η Ελλάδα τουριστικός προορισμός στην Αυστρία

Στην Βιέννη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση χθες και σήμερα για την ενημέρωση τουριστικών πρακτόρων της Αυστρίας για την Ελλάδα. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Φιλοξενία» της «Helexpo» και την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Respond On Demand», που προβάλει δωρεάν τα μέλη της, ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα σε τουριστικούς πράκτορες ανά τον κόσμο, έλαβαν μέρος το Γραφείο Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπήρξαν απευθείας συναντήσεις με τους τουριστικούς πράκτορες που είχαν δηλώσει συμμετοχή , ώστε να ενημερωθούν επισταμένα και πληρέστερα για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, για νέες περιοχές που αναπτύσσουν το τουριστικό προϊόν τους, για τη διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Φιλοξενία» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την μελλοντική τους εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, από όπου θα μπορούν δωρεάν να επιλέγουν ελληνικά ξενοδοχεία για εμπορικές συνεργασίες.

Στις διάφορες συναντήσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη στήριξης του ενδιαφέροντος αυτού, με απευθείας αεροπορικές πτήσεις ώστε να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα των Αυστριακών στην Ελλάδα. Σημαντικό επίσης θέμα που απασχόλησε ήταν επιθυμία των αυστριακών τουριστικών πρακτόρων να γνωρίσουν και να αναπτύξουν συνεργασίες με νέες αναδυόμενες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και νέες μορφές τουρισμού.

Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες τουριστικοί πράκτορες ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα που έχουν να συμμετέχουν ως «φιλοξενούμενοι αγοραστές» στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2011, η οποία διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 18-20 Νοεμβρίου 2011, με σκοπό να αναπτύξουν περαιτέρω εμπορικές συνεργασίες με τους εκθέτες της και να γνωρίσουν μέσω της έκθεσης νέους τουριστικούς ελληνικούς προορισμούς με στόχο να τους εντάξουν στα προγράμματα τους.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι παρ’ όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις που είχε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα το 2010, οι Αυστριακοί τουρίστες φαίνεται να έμειναν “πιστοί” απέναντι στην Ελλάδα, ως τουριστικό προορισμό  και ο αριθμός τους πρέπει να ξεπέρασε, κατά τις εκτιμήσεις, τις 500.000.

Εδώ και πολλά χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις πρότιμησεων των Αυστριακών τουριστών. Η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της — 8,3 εκατομμύρια κάτοικοι — καταλαμβάνει την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον «πιστοί» επανεπισκέπτες της χώρας μας.

NO COMMENTS

Leave a Reply