Διάλογος για τους μετανάστες στην καγκελαρία του Βερολίνου με ελληνική συμμετοχή

Διάλογος για τους μετανάστες στην καγκελαρία του Βερολίνου με ελληνική συμμετοχή

Σε μία πρώτη συνάντηση μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές η Υπουργός Επικρατείας για θέματα Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ενσωμάτωσης, καθηγήτρια κα. Μαρία Μπέμερ, κάλεσε τους εκπροσώπους των κορυφαίων μεταναστευτικών οργανώσεων σε διάλογο στην καγκελαρία στο Βερολίνο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των παγγερμανικών οργανώσεων των μεταναστών γύρω από τους στόχους και τα σχέδια της νέας ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η αναγνώριση των ξένων ακαδημαϊκών και επαγγελματικών πτυχίων, η καθιέρωση συμφωνιών ενσωμάτωσης για τους νέους μετανάστες από εδώ και στο εξής και η δημιουργία μιας συμβουλευτικής επιτροπής για θέματα αλλοδαπών παρά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Ο εκπρόσωπος τύπου του DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος χαιρέτισε την πρωτοβουλία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον άμεσο και ανοικτό διάλογο με τις οργανώσεις μεταναστών και δήλωσε: « Ακούσαμε τα σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μετά την υπογραφή της πρόσφατης συμφωνίας συνασπισμού με μεγάλη προσοχή. Υποστηρίζουμε τους στόχους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και χαιρόμαστε που ήδη αυτή λαμβάνει υπόψη της πάγια αιτήματά μας. Διότι εδώ και αρκετά χρόνια η αναγνώριση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών πτυχίων ξένων κρατών βρίσκεται στον κατάλογο των προτεραιοτήτων μας. Η αναγνώριση αυτών των πτυχίων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στην πλήρη επαγγελματική ένταξη όχι μόνο των παιδιών των μεταναστών αλλά και ενδεχομένως νέων μεταναστών σε επαγγέλματα πού η γερμανική οικονομία έχει τόσο ανάγκη. Αυτό θα συμβάλλει επίσης ώστε πολλοί μετανάστες να αποκτήσουν τα απαραίτητα προσόντα του εκπαιδευτή και έτσι όχι μόνον να σταθεροποιήσουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και να προσφέρουν επί πλέον θέσεις εκπαίδευσης.»
Ο Ελληνισμός της Γερμανίας εκπροσωπήθηκε από τις δύο κορυφαίες οργανώσεις του, την Ομοσπονδια Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας μέσω του προέδρου της Κώστα Δημητρίου και τον Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (DHW) μέσω του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Κούρου.
(Πηγή: provoles)

NO COMMENTS

Leave a Reply