Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία

imagehandler

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,4 με 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε τη Νέα Ζηλανδία. Ως επακόλουθο είχε τσουνάμι ύψους 1-2 μέτρων, εκτεταμένες ζημιές, ενώ οι κάτοικοι εκκενώνουν περιοχές κοντά στις ακτογραμμές. Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον, είχε επίκεντρο 46 χλμ από την πόλη Αμπερλέϊ και 70 χλμ από την πόλη Καϊαπόι, η οποία έχει 10.000 μόνιμους κατοίκους ενώ είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Σημειώθηκε σε απόσταση 91 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης Κράιστσερτς, η οποία στις 4 Σεπτεμβρίου του 2010 χτυπήθηκε από ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον Guardian, από την ώρα του σεισμού έχουν σημειωθεί περίπου 45 μετασεισμοί μεγέθους από 5,6 έως 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός RNZ της Ν. Ζηλανδίας μεταδίδει ότι υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες στην περιοχή της Καϊκούρα. Οπως μεταδίδει το RNZ, εθελοντές πυροσβέστες ψάχνουν στα ερείπια κοντά στην Καϊκούρα για ένα άτομο που έχει εξαφανιστεί. Ενα ακόμη άτομο βρέθηκε ζωντανό. Οι μνήμες όλων βέβαια επέστρεψαν άμεσα στον ισχυρό σεισμό του 2011 μεγέθους 6,3 Ρίχτερ όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 185 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί εκατοντάδες. Για το μέγεθος το σφοδρότατου σεισμού, οι εκτιμήσεις διίστανται.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply