Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Πούτιν

clipboard-12

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Δευτέρας ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Οι δύο άνδρες φέρονται να συμφώνησαν την «εποικοδομητική συνεργασία» τους, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσαν ότι θα βρίσκονται σε συχνή επαφή και ότι θα συναντηθούν σύντομα στο μέλλον. Ο Τραμπ θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου. Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον έχουν διανύσει ένα διάστημα εντάσεων με αφορμή διάφορα ζητήματα που αφορούν το διεθνές περιβάλλον, όπως τις συγκρούσεις στη Συρία και την Ουκρανία.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί με ταχείς ρυθμούς για να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον τώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι ρωσικές Αρχές δεν γνωρίζουν πολλά για τα σχέδια της πολιτικής του Τραμπ και αναγνώρισε ότι υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και τις πολιτικές που θα εφαρμόσει μόλις αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του.

Ο Ριάμπκοφ δήλωσε ότι η στήριξη της Ρωσίας για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν δεν έχει αλλάξει, παρά τις προεκλογικές δηλώσεις του Τραμπ ότι εάν κέρδιζε τις εκλογές η προτεραιότητά του θα ήταν να ακυρώσει τη συνθήκη, ανέφερε το πρακτορείο Interfax.

NO COMMENTS

Leave a Reply