“Βόμβα” Ντάισελμπλουμ: Νέα μέτρα για την Ελλάδα το 2018

“Βόμβα” Ντάισελμπλουμ: Νέα μέτρα για την Ελλάδα το 2018

720_127329_1607aba544-8b3bc404beb6f62e

Όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κυβέρνηση και θεσμοί συζητούν για επιπρόσθετα νέα μέτρα που θα πάρει η Ελλάδα αν χρειαστούν για το 2018, προκειμένου να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Την ώρα μάλιστα που η Αθήνα αναμένει «ελαφρύνσεις» από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει πως μείωση του πλεονάσματος κάτω από το 3,5% δεν προβλέπεται από το 2019, αλλά όταν θα το αποφασίσουν οι δανειστές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Μάλτα όπου βρίσκεται, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ βάζει ξεκάθαρα στο τραπέζι τα μέτρα του 2018, τα οποία εστιάζει σε μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Αναφερόμενος στις συζητήσεις των θεσμών στην Αθήνα, είπε πως επικεντρώθηκαν στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στις ιδιωτικοποιήσεις. «Αυτό που ακούω είναι ότι οι συνομιλίες ήταν πολύ εποικοδομητικές και έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος» είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Αναφερθείς στο χρέος, είπε πως το ζήτημα είχε ήδη τεθεί και συζητηθεί κατά τη διάρκεια του Eurogroup του Μαΐου, όπου συμφωνήθηκε να υπάρξουν βραχυπρόθεσμα μέτρα, προκειμένου να μειωθεί το βάρος του χρέους. «Στεκόμαστε στους Έλληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος» συμπλήρωσε. Ο ίδιος έθεσε ως προϋπόθεση η Ελλάδα να τηρήσει τους όρους του προγράμματος.

NO COMMENTS

Leave a Reply