Στις 9 Δεκεμβρίου στην Κύπρο ο Φρανσουά Ολάντ

Στις 9 Δεκεμβρίου στην Κύπρο ο Φρανσουά Ολάντ

1104849_16034375

Η κυπριακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Κύπρο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο Φρανσουά Ολάντ θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 9 Δεκεμβρίου.   Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 το βράδυ, της ίδιας μέρας.

Νωρίτερα, για επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Κύπρο έκανε λόγο ανακοίνωση του Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη συνάντηση που αυτός είχε σήμερα με τον κ. Ολάντ, στο περιθώριο της «Διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων», που διεξάγεται στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, οι δύο άνδρες καλωσόρισαν την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζήτησαν τις εξελίξεις στο ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας αλλά και η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική της Άγκυρας”, προστίθεται. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Γάλλος Πρόεδρος θα επισκεφθεί εκείνη τη μέρα και το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, που βρίσκεται στην Κύπρο.

NO COMMENTS

Leave a Reply