Ολάντ: Στηρίζει τη λήψη των μέτρων από την κυβέρνηση

Ολάντ: Στηρίζει τη λήψη των μέτρων από την κυβέρνηση

720_130816_0c9824c3dc-917bb1864bee6320

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που λαμβάνει χώρα σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αναφέρθηκε στη νέα κρίση των σχέσεων Ελλάδας-Θεσμών επισημαίνοντας πως «είναι εκτός συζήτησης η απαίτηση πρόσθετων προσπαθειών από την Ελλάδα ή η παρεμπόδιση κυρίαρχων αποφάσεων στο πλαίσιο του σεβασμού των δεσμεύσεων». Ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στην Ελλάδα, αναφορικά με την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Υποστηρίζω τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Eurogroup. Το Eurogroup αποφάσισε να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, μάλιστα όχι ικανοποιητικά ακόμα», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατό «να υπάρχει απαίτηση για επιπλέον προσπάθειες από την Ελλάδα ή να αποτρέψουν την κυβέρνηση να πάρει κυρίαρχες αποφάσεις εντός του πλαισίου των δεσμεύσεων που έχει λάβει εδώ στις Βρυξέλλες προκειμένου βρεθεί μία λύση για το μέλλον της Ελλάδας» και προσέθεσε:

«Είμαι υπέρ της αξιοπρεπούς αντιμετώπισης της Ελλάδας, προκειμένου να μείνει στην Ευρωζώνη και να επιτευχθεί μία λύση για το χρέος που θα επιτρέψει σταθερότητα στη χώρα και την Ευρώπη», κατέληξε ο Γάλλος Πρόεδρος.

NO COMMENTS

Leave a Reply