Τουρκία: Έκρηξη σε λεωφορείο έξω από Πανεπιστήμιο

Τουρκία: Έκρηξη σε λεωφορείο έξω από Πανεπιστήμιο

tourkia-17-12-1

Έκρηξη σε λεωφορείο στην  Καισάρεια της Τουρκίας σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Η επίθεση σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή του πανεπιστημίου «Erciyes», 5-6 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Ο κρότος, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ήταν εκκωφαντικός.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 13 νεκροί στρατιώτες και 48 τραυματίες από την έκρηξη στην Καισάρεια σύμφωνα με τον βουλευτή Καισάρειας του κυβερνώντος κόμματος Ισμαήλ Ταμέρ ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες οι οποίοι ήδη έχουν μεταφερθεί στα κοντινά νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο μετέφερε στρατιώτες και για αυτό το λόγο αποτέλεσε στόχο.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για νέα τρομοκρατική επίθεση. Ήδη οι αρχές ασφαλείας έχουν προχωρήσει στην λήψη περιοριστικών μέτρων στην περιοχή και ξεκινά η διερεύνηση για τον εντοπισμό των δραστών.  «Η Τουρκία δέχεται οργανωμένη επίθεση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ότι «ακραία τρομοκρατική οργάνωση» είναι υπεύθυνη για την επίθεση. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι επιθέσεις σχετίζονται με τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.

NO COMMENTS

Leave a Reply