Συναγερμός στην Ευρώπη: Επέστρεψε αρχιεκτελεστής του ISIS

Συναγερμός στην Ευρώπη: Επέστρεψε αρχιεκτελεστής του ISIS

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη μετά την πληροφορία ότι Κοσοβάρος τζιχαντιστής πέρασε τα ευρωπαϊκά σύνορα μαζί με 400 πιστούς στρατιώτες του! Οι διεθνείς μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς ο Lavdrim Muhaxheri, πρώην στρατιώτης του ΝΑΤΟ και νυν εκ των εκτελεστών του ISIS, διαθέτει έναν ολόκληρο στρατό, τον οποίο συντηρεί με κονδύλια που προέρχονται από την εμπορική δραστηριότητα του τρομοκρατικού δικτύου, με αντάλλαγμα τις πολεμικές του ικανότητες. Το 2012 αναχώρησε με τον στρατό του για τη Συρία, όπου δραστηριοποιήθηκε έντονα τόσο σε επίπεδο μάχης, όσο και σε επίπεδο προπαγάνδας. Συγκεκριμένα καλούσε μέσω βίντεο τους Αλβανούς να ασπαστούν την τζιχάντ. Έχει επίσης ανεβάσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες ο ίδιος αποκεφαλίζει έναν άντρα, αλλά και ένα βίντεο που τον δείχνει να σκοτώνει με ρουκέτα έναν κρατούμενο.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 τον Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον ανακήρυξε «διεθνή τρομοκράτη».
Σύμφωνα με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ο Lavdrim Muhaxheri με τους στρατιώτες του επέστρεψαν στην Ευρώπη ως πρόσφυγες, αλλά είναι ακόμη άγνωστο που βρίσκονται και που σκοπεύουν να φτάσουν. Ο Lavdrim Muhaxheri είναι γνωστός και ως Αμπού Αμπντουλάχ ο Κοσοβάρος και είναι αλβανικής καταγωγής. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ομάδες σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη και να προβεί σε μαζικές τρομοκρατικές ενέργειες, δίχως να έχει διευκρινιστεί πού και πότε.

Μαζί με τον Κοσοβάρο τρομοκράτη, στην Ευρώπη εικάζεται ότι βρίσκεται και ο υπαρχηγός του, επίσης εκ των κεφαλών του ISIS, Ριντβάν Χακίφι, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» αρκετών διεθνών τρομοκρατικών χτυπημάτων. Μία από τις ενέργειες που «χρεώθηκαν», ήταν η επίθεση στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Αλβανίας με το Ισραήλ, η οποία αποτράπηκε και η επίθεση σε σερβική ορθόδοξη εκκλησία. Παρ’ ότι η έκθεση της ιταλικής μυστικής υπηρεσίας εστάλη επισήμως στις αρχές του Κοσόβου, οι τελευταίες αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε έρευνα, προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά με τη στάση τους. Ωστόσο, οι διεθνείς αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή και προσπαθούν να εντοπίσουν τον Κοσοβάρο τζιχαντιστή, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος.

NO COMMENTS

Leave a Reply