Τρομοκρατικό χτύπημα σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη

Τρομοκρατικό χτύπημα σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες, ο ένας ντυμένος Άγιος Βασίλης, άνοιξαν πυρ με μακρύκανα όπλα και όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Επισημαίνοντας ότι με το πού εισήλθαν στο χώρο πυροβολούσαν αδιακρίτως. Για 39 νεκρούς και 69 τραυματίες έκανε λόγο ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, κάνοντας λόγο περί μιας τρομοκρατικής επίθεσης. Σύμφωνα με τον Σαχίν, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος. Ο ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει και ανοίξει πυρ αδιακρίτως. Νωρίτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες και μετέδιδαν πως ο ένας παρέμενε στο εσωτερικό του χώρου και ότι η αστυνομία προετοιμαζόταν να διεξαγάγει μια επιχείρηση για την εξουδετέρωσή του, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές. Το NTV ανασκεύασε αργότερα μεταδίδοντας πως ο δράστης ήταν μόνο ένας.

Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης είναι νεκρός, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενη τούρκους αξιωματούχους. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina, όπου τις πρώτες πρωινές σήμερα διαπράχθηκε η επίθεση. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Κοτζαρσλάν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Χουριέτ. Σύμφωνα με την έκδοση της Χουριέτ στο Διαδίκτυο, ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι Καλάσνικοφ.

Η επίθεση έλαβε χώρα στο γνωστό νυχτερινό κέντρο Reina στη γειτονιά Ορτακιόι, στη συνοικία Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης. Την ώρα της επίθεσης εκτιμάται ότι μέσα στο κέντρο βρίσκονταν περίπου 500 ως 700 θαμώνες. Κάποιοι από αυτούς πήδησαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου. Πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Dogan εξασφάλισε βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση, το οποίο έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται ξεκάθαρα ο δράστης της επίθεσης να είναι ντυμένος με στολή Άγιου Βασίλη. Να έχει πυροβολήσει και να φεύγει από το χώρο, καθώς φαίνεται να του έχουν τελειώσει οι σφαίρες.

NO COMMENTS

Leave a Reply