Σόιμπλε: Κάναμε λάθη στην προσφυγική πολιτική

Σόιμπλε: Κάναμε λάθη στην προσφυγική πολιτική

Η Γερμανία έκανε λάθη με την πολιτική των «ανοιχτών θυρών», στο προσφυγικό, αναγνώρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ομως, το Βερολίνο προσπαθεί να μάθει από αυτά τα λάθη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, για την πολιτική με την οποία η Γερμανία υποδέχθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες τα τελευταία δύο χρόνια.

«Εχουμε προσπαθήσει να βελτιώσουμε αυτό που μας ξέφυγε το 2015», είπε ο Σόιμπλε στην Welt. «Εμείς οι πολιτικοί είμαστε άνθρωποι, κάνουμε κι εμείς λάθη. Αλλά τουλάχιστον πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά», συμπλήρωσε για την πολιτική που έχει κοστίσει στο CDU της Ανγκελα Μέρκελ, καθώς ενισχύθηκε η υποστήριξη στο αντιμετανατευτικό AfD. Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει την εναρμόνιση των κοινωνικών παροχών, προκειμένου να επιτευχθεί μία πιο δίκαιη κατανομή των προσφύγων στα μέλη της ΕΕ. Ενα ζήτημα το οποίο, όπως σχολίασε, είναι μέχρι σήμερα θεωρείται ταμπού στη Γερμανία.

«Εχουμε πολύ υψηλότερα στάνταρντ σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές παροχές, σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Για αυτό θέλουν τόσο πολλοί να έρθουν στη Γερμανία», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο Σόιμπλε εξέφρασε και τον σκεπτικισμό του για το στιλ ηγεσίας του Ντόναλντ Τραμπ. «Στην Αμερική, μπορούμε να δούμε τώρα πώς ενεργεί σαν να μπορεί να κάνει τα πάντα πολύ γρήγορα. Αυτό δεν θα έχει μόνο καλά αποτελέσματα», σχολίασε.

NO COMMENTS

Leave a Reply