Πρόγραμμα φιλοξενίας νέων της ελληνικής ομογένειας

Πρόγραμμα φιλοξενίας νέων της ελληνικής ομογένειας

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου – Διεύθυνση Πολιτισμού υπέβαλε πρόταση για την υλοποίηση του προγράμματος «Οργάνωση Επισκέψεων Αποδήμων και ομογενών Παιδιών και Νέων στην Ελλάδα για το 2009» που έχουν προκηρύξει το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εξωτερικών-Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου για 15 ημέρες 33 άτομα ηλικίας 18-25 ετών, προερχόμενα από Σουηδία, Ρουμανία, Συρία και Λίβανο.
Βασικός στόχος της ενέργειας είναι η σύσφιγξη των σχέσεων των ομογενών με την πατρίδα, καθώς η διαφορετική διαπολιτισμική χώρα προέλευσης δίνει τη δυνατότητα στους νέους ομογενείς να γνωριστούν, να αναπτύξουν επικοινωνία και να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις για την πολιτισμική ταυτότητα της νεολαίας της ελληνικής διασποράς.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος φιλοξενίας θα υλοποιηθούν δραστηριότητες με ψυχαγωγικό, αθλητικό, πολιτιστικό, ενημερωτικό και περιηγητικό χαρακτήρα. Ακόμη, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε τοπικά δρώμενα και παράλληλες εκδηλώσεις.
Το πρόγραμμα φιλοξενίας θα περιλαμβάνει πραγματοποίηση εκδρομών και περιηγήσεων σε όλες τις επαρχίες του νομού, επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακούς οικισμούς καθώς και χώρους λαογραφικού ενδιαφέροντος. Οι φιλοξενούμενοι, επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, που οργανώνονται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο νομό, από Δήμους και πολιτιστικούς φορείς.
Πηγή: ana-mpa

NO COMMENTS

Leave a Reply