Τσαβούσογλου: Είναι πολύ καλές οι σχέσεις μας με την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Είναι πολύ καλές οι σχέσεις μας με την Ελλάδα

Πολύ καλές χαρακτήρισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή Τύπου στην Ισπανία. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το εάν η Τουρκία έχει ξεπεράσει τη συνθήκη της Λωζάνης κι αν ακολουθεί πλέον μία νέο-οθωμανική πολιτική, ανέφερε ότι: «Η Τουρκία έχει γίνει μία χώρα που τηρεί πάντα το λόγο της και σέβεται τις συμφωνίες που έχει υπογράψει. Φυσικά και κάποιες μπορεί να κρίνονται. Και η Ισπανία δεν έχει υπογράψει στο παρελθόν συμφωνίες που τώρα τις κρίνει; Για παράδειγμα πριν από 22 χρόνια υπέγραψε μία συμφωνία με τη Βοσνία. Ήταν μία συμφωνία ανάγκης προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά μπορεί τώρα να πει κάποιος ότι ”ήταν μία σπουδαία συμφωνία”;».

«Η Τουρκία σέβεται απολύτως την εδαφική ακεραιότητα των γειτονικών της χωρών. Ναι, με την Ελλάδα έχουμε κάποια προβλήματα και οι απόψεις μας δεν τείνουν στο να αυξάνουν την ένταση, αλλά να τη μειώνουν», πρόσθεσε, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο».

«Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είναι πολύ καλές και τα διπλωματικά μας κανάλια ανοιχτά. Δηλαδή, αυτό που θέλω να πω είναι ότι το να κρίνουμε συμφωνίες του παρελθόντος είναι ελευθερία έκφρασης. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Τουρκία εποφθαλμιά τα εδάφη των γειτόνων της», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

NO COMMENTS

Leave a Reply