Λαγκάρντ: Δεν χρειάζεται «κούρεμα» η Ελλάδα

Λαγκάρντ: Δεν χρειάζεται «κούρεμα» η Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο, στην ατζέντα της οποίας ήταν το ελληνικό πρόγραμμα. Μετά από τη συνάντηση η Καγκελάριος και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δεν έκαναν κοινές δηλώσεις, ενώ αργότερα η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέλυσε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες το ΔΝΤ θα μπορούσε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα». Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πλέον «πολύ πιο αισιόδοξο» για την εξεύρεση μιας λύσης για το ελληνικό χρέος, δήλωσε η γενική διευθύντρια του διεθνούς χρηματοοικονομικού θεσμού.

Σε συνέντευξή της στο ARD – μετά τη συνάντησή της με την Άνγκελα Μέρκελ- επεσήμανε ότι: Είμαστε πολύ πιο σίγουροι μετά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα. Η κ. Λαγκάρντ διευκρίνισε ότι οι δυο προϋποθέσεις για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και η αναδιάρθρωση του χρέους.

«Οι συνθήκες όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις δείχνουν καλές», πρόσθεσε. Σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, είπε ότι έχει ήδη συζητηθεί επί της αρχής μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών. «Δεν χρειαζόμαστε κούρεμα αλλά μείωση των επιτοκίων», τόνισε «Η Ελλάδα έχει υποστεί υπερβολική λιτότητα. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Χρειάζεται πολλή δουλειά προτού μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο συμβούλιο του ΔΝΤ», κατέληξε.

NO COMMENTS

Leave a Reply