Τσαβούσογλου: Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας οι Ελληνες

Τσαβούσογλου: Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας οι Ελληνες

Στα ύψη ανεβαίνει η κόντρα μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε, απαντώντας στις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τον τελευταίο, ως «κακομαθημένο παιδί» και προειδοποίησε την Ελλάδα να μην δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας. Το Σάββατο, με αφορμή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά τις προηγούμενες ημέρες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι αν οι Τούρκοι ήθελαν να ανέβουν στα Ιμια, θα το έκαναν. Η απάντηση ήρθε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων «Οταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί».

Εντωμεταξύ, σήμερα το πρωί απάντησε στον Τσαβούσογλου και ο Πάνος Καμμένος, σε υψηλούς τόνους. «Αν θέλουν να πατήσουν τα Ιμια, να δούμε, θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά», είπε ο υπουργός Αμυνας, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο κ. Τσαβούσογλου ή οποιοσδήποτε λάβει τέτοια εντολή. Θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αυτό είναι ξεκάθαρο τόσο προς την τουρκική πλευρά όσο και προς τους συμμάχους μας».

Η ανταλλαγή δηλώσεων σε υψηλούς τόνους, μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών, συνεχίστηκε σήμερα, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να χαρακτηρίζει τον Πάνο Καμμένο ( στο αρχικό τηλεγράφημα του Anadolu αναφερόταν ότι απαντά στον Νίκο Κοτζιά, ωστόσο, υπήρξε διόρθωση αργότερα) «κακομαθημένο παιδί» τον Ελληνα ομόλογό του, το οποίο εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου απειλεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός», ενώ καταλήγει «Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».

NO COMMENTS

Leave a Reply