Εντείνεται η συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας στα ενεργειακά

Εντείνεται η συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας στα ενεργειακά

Την ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας της Gazprom με τους ελληνικούς φορείς φυσικού αερίου εξέφρασαν από κοινού, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Μόσχα, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου, Αλεξέι Μίλερ.

Οι Γιώργος Τσίπρας και Αλεξέι Μίλερ διαπίστωσαν, σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, ότι η συνεργασία της Gazprom με τους ελληνικούς φορείς του τομέα φυσικού αερίου συνεχίσθηκε καθ’ όλο το 2016 με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Συμφώνησαν, μάλιστα, ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να συνεχισθεί, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην οικονομική της ανάπτυξη, αλλά και ενισχύοντας την ενεργειακή σταθερότητα και άλλων χωρών της ευρύτερης περιοχής και συζήτησαν τρόπους προώθησης των στόχων αυτών.

Σημειώνεται ότι στην επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού επισημαίνεται ότι στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου «συνεχίστηκε η θετική δυναμική στη ζήτηση: Η Ελλάδα εισήγαγε ρωσικό αέριο κατά 20,6% περισσότερο σε σύγκριση με την ανάλογη περίοδο του 2016».

NO COMMENTS

Leave a Reply