Ακιντζί: Η Ένωση είναι η μητέρα όλων των κακών που έγιναν στην...

Ακιντζί: Η Ένωση είναι η μητέρα όλων των κακών που έγιναν στην Κύπρο

Λόγο για την τελευταία ευκαιρία των Ελληνοκυπρίων ώστε να δοθεί ομοσπονδιακή λύση, έκανε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Μilliyet» ανέφερε πως το να επιμηκυνθούν οι διαπραγματεύσεις όπως μια «λεπτή κλωστή» δεν έχει νόημα. Σύμφωνα με τον τουρκοκύπριο ηγέτη «η σκιά των προεδρικών εκλογών έπεσε νωρίς στις διαπραγματεύσεις. Η απόφαση της βουλής για τον θεσμό της Ένωσης στα σχολεία λύθηκε σε αυτό το πλαίσιο».

«Δεν θέλουμε να αλλάξουμε την ιστορία, αλλά θέλουμε να διαμορφώσουμε το μέλλον όσο μπορούμε να το κάνουμε παίρνοντας μαθήματα από τα λάθη που έγιναν. Γιατί η Ένωση είναι η μητέρα όλων των κακών που έγιναν στην Κύπρο. Αν δεν αρθεί η συγκεκριμένη απόφαση της κυπριακής βουλής, ενδεχομένως δεν έχουν νόημα οι διαπραγματεύσεις» διαμήνυσε ο κ. Ακιντζί.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Λευκωσία ότι ενώ «στη διαδικασία των 22 μηνών έχουν γίνει σοβαρά βήματα, τώρα που φτάνουμε στο τέλος ακόμα δεν έχει προβεί στα βήματα που πρέπει να κάνει.
«Εμείς θέλουμε μια νέα συνεργασία. Η ελληνοκυπριακή πλευρά στο θέμα της πολιτικής ισότητας των τουρκοκυπρίων συμπεριφέρεται αμήχανα και φέρεται αντίθετα» υποστήριξε.

NO COMMENTS

Leave a Reply