Τσίπρας: Δεν μπορεί να λέμε φταίει για όλα ο Σόιμπλε

Τσίπρας: Δεν μπορεί να λέμε φταίει για όλα ο Σόιμπλε

Μιλώντας στη διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός φέρεται να κατηγόρησε τις κεντροαριστερές δυνάμεις ότι έχουν υποχωρήσει σε ρόλο αντιπολίτευσης. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απλά κάνει τη δουλειά του, άλλοι δεν αντιδρούν, φέρεται να είπε. Αίσθηση προκάλεσε αναφορά του πρωθυπουργού στον γερμανό υπουργό Οικονομικών κατά το συνέδριο των σοσιαλδημοκρατών στις Βρυξέλλες, όπου ο κ Τσίπρας έδωσε για μία ακόμη φορά το «παρών» ως παρατηρητης.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε πως «δεν μπορεί να λέμε μόνο ότι φταίει ο Σόιμπλε», εγκαλώντας τους σοσιαλδημοκράτες για πολιτική ολιγωρία έναντι των νεοφιλελεύθερων συνταγών, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά. Πάντως, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωσαν πως η φράση που αποδίδεται από την κ. Γεννηματά στον κ. Τσίπρα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες για το ότι δεν διεκδικούν την πολιτική ηγεμονία και έχουν αφήσει το ΔΝΤ να αλωνίζει στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να λέμε μόνο ότι φταίει ο Σόιμπλε. Αυτός κάνει τη δουλειά του αλλά κάποιοι δεν αντιδρούν, είπε ο πρωθυπουργός όπως τόνισαν οι συνεργάτες του.

NO COMMENTS

Leave a Reply