Η Τουρκία «κλείνει» το εναέριο χώρο της για τους Ολλανδούς διπλωμάτες

Η Τουρκία «κλείνει» το εναέριο χώρο της για τους Ολλανδούς διπλωμάτες

Η Τουρκία απαγόρευσε την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη Άγκυρα, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές, «αναστέλλοντας τις επαφές σε υψηλό πολιτικό επίπεδο με την Ολλανδία», καθώς εντείνεται η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιούσε ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Ολλανδίας, διαμηνύοντας πως η Άγκυρα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του που αναμεταδόθηκε απευθείας, ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τη Γερμανία ότι υποστηρίζει «ανελέητα» την τρομοκρατία.

Άλλωστε ήδη από το Σάββατο, η Τουρκία είχε ζητήσει επίσημα από Ολλανδό πρέσβη, να «παρατείνει την παραμονή του εκτός Τουρκίας». Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νούμαν Κουρτουλμούς, δήλωσε πως ο εναέριος χώρος της χώρας θα κλείσει για τους Ολλανδούς διπλωμάτες, μετά την απαγόρευση των Ολλανδικών αρχών, για δημόσιες ομιλίες Τούρκων υπουργών σε ολλανδικό έδαφος. «Βρισκόμαστε εν τω μέσω μίας βαθιάς κρίσης που ούτε δημιουργήσαμε, ούτε την κλιμακώσαμε εμείς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κουρτουλμούς.

NO COMMENTS

Leave a Reply