Σόιμπλε: Δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα με δική σας ευθύνη

Σόιμπλε: Δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα με δική σας ευθύνη

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκάλυψε μια κατ΄ ιδίαν συνομιλία που είχε με τον έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπου του επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να ζητήσει δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 ο κ Σόιμπλε δήλωσε ότι: «Πληροφορήθηκα και ρώτησα τον Τσακαλώτο ο οποίος μου επιβεβαίωσε και επίσημα ότι πρόκειται να ζητήσει η ελλάδα για συγκεκριμένο σκοπό, δάνειο από την παγκόσμια τράπεζα. Του είπα ότι είναι μια απόφαση που λαμβάνει με δική της ευθύνη η ελληνική κυβέρνηση».

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα το καλοκαίρι έχει ανάγκες χρηματοδότησης. Ελπίζω, παρά τη συνήθη καθυστέρηση, να φτάσουμε σε καλό αποτέλεσμα».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Σόιμπλε έρχονται στον απόηχο των πληροφοριών ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει επίσημο αίτημα δανείου 3 δις από την Παγκόσμια Τράπεζα, για την χρηματοδότηση προγράμματος γιαό την καταπολέμηση της ανεργίας. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ζήτησε την Παγκόσμια Τράπεζα την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής προστασίας.

NO COMMENTS

Leave a Reply