Παραλήπτες τρομο-δεμάτων και οι Ρέγκλινγκ, ΕΚΤ, Fitch, Moody’s

Παραλήπτες τρομο-δεμάτων και οι Ρέγκλινγκ, ΕΚΤ, Fitch, Moody’s

Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών στο τρομο-πακέτο των «Πυρήνων της Φωτιάς» από το Βερολίνο, έφθασαν στην Αθήνα και, όπως υποστηρίζουν αξιόπιστες πηγές, αν και είναι σε πρώιμο στάδιο, ίσως βοηθήσουν το έργο των ελληνικών αρχών. Στόχος είναι να ταυτοποιηθεί ο κατασκευαστής των βομβών (αυτό το άτομο που αποκαλούν συνωμοτικά τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ως «ο μάγειρας»), καθώς στην Αντιτρομοκρατική δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο η οργάνωση να «χτυπήσει» με νέο μπαράζ τρομο-πακέτων αυτή τη φορά στο εσωτερικό της χώρας.

Οι αστυνομικοί δεν αποκαλύπτουν τι ακριβώς είναι τα στοιχεία αυτά (δηλαδή αν πρόκειται για αποτυπώματα ή γενετικό υλικό) και αν οι έρευνες των Γερμανών ρίχνουν φως στην υπόθεση δείχνοντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οκτώ πακέτα που εντοπίστηκαν από το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και υπαλλήλους των ΕΛΤΑ στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι, είχαν ως αποδέκτες τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Κλάους Ρέγκλινγκ, τον Φρανς Τίμερμανς της Ευρωπαικής Επιτροπής, τους οίκους αξιολόγησης Fitch και Moody’s, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πολυεθνικές εταιρείες.

Ως εικονικοί αποστολείς φέρονται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητές όχι τόσο γνωστοί, ενώ κάποια από τα ονόματα που αναγράφονται ως αποστολείς δεν ανήκουν σε υπαρκτά πρόσωπα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί τα γραμματοκιβώτια, απ’ όπου τα μέλη της ΣΠΦ ταχυδρόμησαν τα εκρηκτικά πακέτα, ενώ η εξέταση των δεμάτων που εντοπίστηκαν στο Κρυονέρι από τους ειδικούς στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και DNA αναμένεται να κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα.

NO COMMENTS

Leave a Reply