Ερντογάν: Ένωση Σταυροφόρων και φασιστών η ΕΕ

Ερντογάν: Ένωση Σταυροφόρων και φασιστών η ΕΕ

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιτέθηκε ξανά στην Ευρώπη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν εκνευρίστηκε επειδή στο πλαίσιο της επετειακής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στη Ρώμη, οι 27 ηγέτες των κρατών μελών επισκέφτηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. «Τι δουλειά έχετε να μαζευτείτε γύρω από τον Πάπα; Από πότε το Βατικανό είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Η Ένωση των Σταυροφόρων έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο! Δεν κάνετε μέλος της Ε.Ε. την Τουρκία γιατί είναι ισλαμικό κράτος», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: Δεν εξαρτόμαστε από κανέναν! Οι απειλές τους δεν μας επηρεάζουν. Ο δρόμος μας είναι το μονοπάτι των προγόνων μας. Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν σταμάτησε εκεί. «Αποκαλείτε τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας δικτάτορα. Όταν τους αποκαλούμε φασίστες, ενοχλούνται. Όταν τους αποκαλούμε ναζιστές, ενοχλούνται. Είστε φασίστες, είστε. Ενοχληθείτε όσο θέλετε με τις ναζιστικές πρακτικές. Εάν ζωγραφίζετε σβάστικες στους τοίχους των τεμενών μας και δεν επιρρίπτετε την ευθύνη σε κανέναν, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το στίγμα», είπε.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στην Ελβετία. Μετά τη διαδήλωση Κούρδων στη Βέρνη και τα πανό που έδειχναν ένα πιστόλι να τον σημαδεύει στον κρόταφο, ο πρόεδρος της Τουρκίας διεμήνυσε πως «θα θερίσετε αυτά που σπείρατε».

NO COMMENTS

Leave a Reply