Παραδόθηκε το πόρισμα για τη φονική έκρηξη σε ναυτική βάση στην Κύπρο

Παραδόθηκε το πόρισμα για τη φονική έκρηξη σε ναυτική βάση στην Κύπρο

Σήμερα το μεσημέρι δόθηκε στη δημοσιότητα, το πόρισμα της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον νομικό Πόλυ Πολυβίου, τον οποίο διόρισε το υπουργικό συμβούλιο για να ερευνήσει όλα τα ζητήματα, εκτός των ποινικών ευθυνών, για τους λόγους που οδήγησαν, στις 11 Ιουλίου 2011, στη φονική έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων του πλοίου Monchegorsk, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.
Στην Ερευνητική Επιτροπή είχαν δώσει κατάθεση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας, οι τέως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας, οι πρώην αρχηγοί της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνος Μπισμπίκας και Πέτρος Τσαλικίδης και πολλοί άλλοι. Συνολικά, πέρασαν από την Επιτροπή 32 πρόσωπα.
Ο νομικός Πόλυς Πολυβίου περιορίστηκε να δηλώσει ότι το πόρισμά του, περί τις 600 σελίδες, «θα είναι ολοκληρωμένο, ογκώδες και σαφές», ενώ έχει δεσμευθεί για την ετοιμασία ενός αξιόπιστου και δίκαιου πορίσματος.
Ο νομικός Πόλυς Πολυβίου και η ομάδα του παρέδωσαν το πόρισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τον Γενικό Εισαγγελέα. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε όλο σχεδόν τον κυπριακό Tύπο, αναφέρεται ότι το πόρισμα Πολυβίου θα καταλογίζει «πολιτικές και θεσμικές ευθύνες στον Πρόεδρο Χριστόφια , ασυνεννοησία αξιωματούχων, κράτος-μπάχαλο, νοσηρές αντιλήψεις δεκαετιών και πελατειακές σχέσεις βαθιά ριζωμένες».
(Πηγή: amna)

NO COMMENTS

Leave a Reply