Βραβείο καλύτερης ταινίας για το Attenberg της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη

Βραβείο καλύτερης ταινίας για το Attenberg της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη

Άλλη μια διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο αποτελεί το βραβείο καλύτερης ταινίας του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου RO-IFF της Ρουμανίας, που κέρδισε η ταινία «Attenberg» της Αθηνάς- Ραχήλ Τσαγγάρη.
Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες του χώρου του κινηματογράφου, τόσο από τη Ρουμανία όσο και από το εξωτερικό, βράβευσαν την ταινία της Ελληνίδας σκηνοθέτριας “για την ιδέα πίσω από την παραγωγή και για το ξεπέρασμα των πολιτιστικών συνόρων της χώρας”.
Στην ταινία, τους βασικούς ρόλους της οποίας υποδύονται οι Βαγγέλης Μουρίκης, Αριάν Λαμπέντ και Γιώργος Λάνθιμος, η Μαρίνα μεγαλώνει με τον πατέρα της, ο οποίος είναι σοβαρά άρρωστος, σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. Περνά τις ώρες της παρακολουθώντας στην τηλεόραση ντοκιμαντέρ για τη ζωή των θηλαστικών και κάνοντας παρέα με τη φίλη της Μπέλλα, ώσπου γνωρίζει έναν μηχανικό, που έχει έρθει στην πόλη για δουλειές. Το “Attenberg” είναι η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην επόμενη διοργάνωση των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα Όσκαρ.

(Πηγή:enet)

NO COMMENTS

Leave a Reply