Η Bild, η δόση και η διάψευση

Η Bild, η δόση και η διάψευση

Ένα δημοσίευμα της γνωστής γερμανικής εφημερίδας Bild δημιούργησε εντυπώσεις και αναπαράχθηκε από διεθνή και ελληνικό Τύπο. Σύμφωνα με αυτό εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την καταβολή της δόσης τον Ιούλιο. Το δημοσίευμα διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εφημερίδα η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της. Σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο και υπογραμμίζει ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

Την είδηση της Bild διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters. Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η Bild «διαστρέβλωσε αυτά που είπα χθες. Δεν είπα ποτέ ότι δεν θα πληρώσει η Ελλάδα το χρέος της τον Ιούλιο, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αυτό που είπα είναι πως η εκταμίευση δεν αποτελεί θέμα, καθώς όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μια εκταμίευση χωρίς σαφήνεια για το χρέος δεν είναι αρκετή για να αλλάξει ρότα η ελληνική οικονομία».

NO COMMENTS

Leave a Reply