Μόσχα: 16 νεκροί από τη φονική καταιγίδα

Μόσχα: 16 νεκροί από τη φονική καταιγίδα

Με τον απολογισμό των νεκρών να έχουν φτάσει τους 16, μέχρι στιγμής και τους τραυματίες να υπολογίζονται σε περίπου 200 η ρωσική πρωτεύουσα μετρά τις πληγές της. Πρόκειται για τη φονικότερη καταιγίδα, που σάρωσε την πρωτεύουσα της Ρωσίας μετά το 1998 , οπότε παρόμοια ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν τον θάνατο 10 ανθρώπων. Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους 11 από τους νεκρούς βρίσκονταν στη Μόσχα ενώ υπόλοιπα 5 άτομα στα περίχωρα.

Οι κάτοικοι της Μόσχας μέσω των social media κατηγόρησαν τους υπεύθυνους ότι δεν είχαν λάβει επαρκείς προειδοποιήσεις από τις αρχές για την καταιγίδα. «Απλά δεν γνωρίζουμε εάν τέτοιου μεγέθους φυσικές καταστροφές μπορούν να προβλεφθούν και είναι εφικτό να υπάρξει πρόγνωσή τους» τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα παράπονα των κατοίκων.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σάρωσαν την περιοχή εν ώρα αιχμής και οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, κατέστρεψαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια στην πόλη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 240 κτίρια και τουλάχιστον 2.000 οχήματα υπέστησαν ζημιές. Η καταιγίδα «έπληξε την περιοχή εν ώρα αιχμής, την ημέρα. Για αυτό ακριβώς ο αριθμός των θυμάτων είναι τόσο υψηλός» ανέφερε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν στον επίσημο ιστότοπο της πόλης της Μόσχας.

NO COMMENTS

Leave a Reply