Σόιμπλε: Υπάρχουν ακόμη εμπόδια για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Σόιμπλε: Υπάρχουν ακόμη εμπόδια για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Με γραπτό μήνυμά του στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζει ότι «υπάρχουν ακόμα εμπόδια στον δρόμο της Ελλάδας για την επιστροφή στις χρηματαγορές», ενώ αναφέρει πως η «εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι ο καλύτερος δρόμος προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της, όπως συνέβη με τις άλλες χώρες που έλαβαν βοήθεια».

Στο ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε στους συνέδρους, υποστηρίζει για την Ελλάδα πως «η μαγική λέξη είναι εμπιστοσύνη» και επισημαίνει ότι «η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα μετά από καθυστέρηση μεγαλύτερη των έξι μηνών». Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι μεταρρυθμίσεις θέτουν τα θεμέλια ώστε το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ιδιωτικές επενδύσεις, οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ανοίγοντας προοπτικές για το μέλλον.

«Είναι προς το συμφέρον όλων να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μίλησε για «θετικά σημάδια, παρά τις προκλήσεις που απομένουν». Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η ανεργία αποκλιμακώνεται βαθμιαία. Επίσης, «τα τεράστια ελλείμματα του προϋπολογισμού δεν υπάρχουν πια». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σόιμπλε και στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, την ανεργία, αλλά και το Brexit.

NO COMMENTS

Leave a Reply