Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού

Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε απόψε ότι αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, “τηρώντας την προεκλογική δέσμευσή του” να προασπίζεται τα συμφέροντα των Αμερικανών εργαζομένων. «Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν άμεσα κάθε εφαρμογή της μη δεσμευτικής αυτής συμφωνίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία «τιμωρητική» και «άδικη» για τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή βλάπτει τις Ηνωμένες Πολιτείες για να επωφελήσει άλλες χώρες» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η συμφωνία δεν αφορά την κλιματική αλλαγή αλλά βοηθά άλλες χώρες, όπως την Κίνα, να αποκτήσουν οικονομικό πλεονέκτημα.

«Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια συμφωνία για το Κλίμα που θα είναι πιο δίκαιη» είπε, είτε με επανεισαγωγή των ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού είτε με μια εντελώς νέα συμφωνία. Η συμφωνία είναι μια μαζική αναδιανομή του αμερικανικού πλούτου σε άλλες χώρες και θα κοστίσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που δεν αντέχουμε να χάσουμε, σημείωσε. Η αποχώρηση από την συμφωνία του Παρισιού θα γίνει με βάση τις διαδικασίας του ΟΗΕ και θα διαρκέσει ως και τέσσερα χρόνια.

NO COMMENTS

Leave a Reply