Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Βαν έπεσε πριν λίγη ώρα πάνω σε πεζούς στην εμβληματική Γέφυρα του Λονδίνου, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ένοπλοι Βρετανοί αστυνομικοί έσπευσαν σε δύο περιστατικά, στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην Αγορά Μπόροου, αργά το βράδυ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι – αν και βρετανικά μέσα μιλούσαν νωρίτερα  για επτά θύματα – ενώ τουλάχιστον άλλοι 48 έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι σε έξι νοσοκομεία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι νεκροί είναι και οι τρεις τρομοκράτες. Όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής της μητροπολιτικής αστυνομίας  οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της επίθεσης οχτώ λεπτά μετά την πρώτη ενημέρωση που έλαβαν οι αρχές προσθέτοντας ότι η εκτίμησή του είναι ότι όλοι οι δράστες της επίθεσης έχουν σκοτωθεί. Λιγότερο από μισή ώρα μετέπειτα η Σκότλαντ Γιάρντ ενημέρωσε πως ανταποκρίνεται και σε «περιστατικό» στην περιοχή Βόξχολ, στην απέναντι όχθη του Τάμεση από την πινακοθήκη Τέιτ.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως ερευνά καταγγελίες για μαχαιρώματα στην κοντινή λαϊκή αγορά Μπόροου Μάρκετ, όπου στη συνέχεια σημειώθηκαν επιβεβαιωμένοι πυροβολισμοί. Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα κατά τα φαινόμενα από μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν κομμένους τους λαιμούς. Άλλοι μάρτυρες είπαν στο Sky News ότι άκουσαν πυροβολισμούς κι ότι τουλάχιστον ένα άτομο έχει επιτεθεί σε πεζούς με μαχαίρι. Η Αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τίποτε ακόμα, πέραν του ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «σημαντικό περιστατικό».

NO COMMENTS

Leave a Reply