Σταϊνμάγερ: Ελπίζω στο Eurogroup να βρεθεί μια γέφυρα για κοινή λύση

Σταϊνμάγερ: Ελπίζω στο Eurogroup να βρεθεί μια γέφυρα για κοινή λύση

Την άποψη ότι στο Eurogroup της Πέμπτης οι υπουργοί Οικονομικών θα βρουν μια «γέφυρα» που απαιτείται για κοινή λύση στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Ο Γερμανός πρόεδρος στο περιθώριο της επίσκεψή του Ελληνα προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου στο Βερολίνο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων, ότι «τρέφω μεγάλο σεβασμό για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει επωμιστεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και αναγνωρίζω ότι όχι μόνο ελήφθησαν πολιτικές αποφάσεις αλλά βρήκαν και το δρόμο τους προς το Κοινοβούλιο».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις των δύο χωρών ο κ. Στάινμαγερ σημείωσε: «Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στην Ελλάδα μπόρεσα πραγματικά να διαπιστώσω ότι δεν έχει αλλάξει μόνο το κλίμα στη χώρα, αλλά ότι υπάρχει πλέον περισσότερη εμπιστοσύνη για το μέλλον, καθώς και οι αριθμοί έχουν βελτιωθεί».

Αναφορικά με το επικείμενο Eurogroup και σε ερώτηση αν θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία, o κ. Σταϊνμάγερ τόνισε: «Ένας Πρόεδρος δεν μπορεί να το προφητέψει, ελπίζω όμως ότι οι προκαταρκτικές συζητήσεις, οι οποίες τώρα λαμβάνουν χώρα επαρκούν γι’ αυτό και ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα βρουν μια γέφυρα, η οποία απαιτείται για μια κοινή λύση. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι εργάζονται για τον σκοπό αυτό, με αυτήν την φιλοδοξία».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατέστησε σαφές και στη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου, ότι «το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα είναι στον ίδιο βαθμό αδιανόητο όσο και το παρελθόν της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα».

NO COMMENTS

Leave a Reply