Σόιμπλε: Ο Τσίπρας παίρνει συνέχεια τηλέφωνο την καγκελάριο

Σόιμπλε: Ο Τσίπρας παίρνει συνέχεια τηλέφωνο την καγκελάριο

Με μια δήλωση που εκλαμβάνεται και ως ευθεία και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά θέματα της Ελλάδας «χτύπησε» πάλι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε ο Bloomberg στο Βερολίνο για την πορεία των οικονομιών των G20, ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Έλληνα ομόλογο του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, λέγοντας ότι είναι «εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών» και «ένας σκληρός διαπραγματευτής», ωστόσο συνέχισε κάνοντας απαράδεκτες κρίσεις για τις σχέσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ με τον Πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι «είναι κρίμα που ο κ. Τσίπρας δεν τον εμπιστεύεται αρκετά».

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο κ. Σόιμπλε σε on the record δήλωσή του, είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον υπουργό των Οικονομικών του για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, κάτι που δεν αξίζει στον κ.Τσακαλώτο. Είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών ο οποίος έχει μεταδοτικότητα προς τους διαπραγματευτικούς του εταίρους».

Ο κ. Σόιμπλε το έκανε ακόμη χειρότερο, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, «παρόλ’ αυτά συνεχίζει να τηλεφωνεί όλη την ώρα και η καγκελάριος του λέει ξανά και ξανά: «Αλέξη, αυτό το θέμα είναι για τους υπουργούς Οικονομικών». Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως “το βασικό μας σενάριο και η βασική μας προσπάθεια είναι να υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου”.

NO COMMENTS

Leave a Reply