Λονδίνο: μεγάλη φωτιά σε ουρανοξύστη

Λονδίνο: μεγάλη φωτιά σε ουρανοξύστη

Τεράστια φωτιά ξέσπασε σε συγκρότημα κατοικιών που βρίσκεται στον πύργο Grenfel, στην οδό Latimer, στο δυτικό Λονδίνο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το BBC, πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί σε 24 ορόφους του κτιρίου. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λοδίνου έχει ξεκινήσει ήδη την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου. Ανατριχιαστικό είναι και το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ένας από τους ενοίκους του φλεγόμενου κτιρίου: “Έχω εγκλωβιστεί σ΄αυτό το κτίριο. Δεν μπορώ να φύγω από το διαμέρισμά του γιατί θα πεθάνω από τον καπνό”.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλοί άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κτίριο. Η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες. Ένας μάρτυρας δήλωσε στο Sky News: “Ήμουν στην κουζίνα μου και άκουσα συναγερμό για καπνό. Απ’ ότι μπορούσα να δω όλη η δεξιά πλευρά του κτιρίου ήταν μέσα σε φλόγες”. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που ανεβάζουν αυτόπτες μάρτυρες από τη φωτιά που έχει τυλίξει έναν ολόκληρο πύργο 27 ορόφων με διαμερίσματα στο δυτικό Λονδίνο.

Έντρομοι ένοικοι του κτιρίου φτιάχνουν σκοινιά με τα σεντόνια τους και προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση που έχει τυλίξει τον πύργο Grenfel, στο δυτικό Λονδίνο, σύμφωνα με τη Daily Mail. Η Mail κάνει λόγο για δεκάδες ενοίκους που έχουν βγει στα παράθυρα και ουρλιάζουν απεγνωσμένα καλώντας για βοήθεια. Η φωτιά ξέσπασε από τον δεύτερο όροφο, από άγνωστη αιτία. Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες προσπαθούν να την περιορίσουν. Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί. Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

NO COMMENTS

Leave a Reply