Πρώτο ενεργειακό νησί στην Ευρώπη η Τήλος

Πρώτο ενεργειακό νησί στην Ευρώπη η Τήλος

Ευρωπαϊκή πρωτιά στον τομέα της ενέργειας πέτυχε η Τήλος για το 2017 έπειτα από ψηφοφορία του κοινού. Συγκεκριμένα στα φετινά ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας που διοργανώνει εδώ και 11 χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πρόγραμμα TILOS, στο οποίο συμμετέχει μεταξύ άλλων και το WWF Ελλάς, αναδείχθηκε πρώτο στην ψηφοφορία του κοινού ανάμεσα σε 12 συνολικά ευρωπαϊκά έργα, αλλά και πρώτο στην ειδική κατηγορία των Ενεργειακών νησιών.

Σε σύνολο 20.000 ψήφων, τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συμμετοχή στον συγκεκριμένο θεσμό, το ελληνικό πρόγραμμα απέσπασε περίπου τις μισές ψήφους.” Πριν 2,5 χρόνια, σε μια δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο, ξεκινήσαμε σε συνεργασία με το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και 11 ακόμα εταίρους από 6 ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τη στήριξη των κατοίκων της Τήλου ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι.

Αλλά παράλληλα και ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδα για το μέλλον. Στόχος μας να χαρίσουμε στο νησί της Τήλου την αυτάρκειά της σε ενέργεια, χρησιμοποιώντας όλα όσα της χάρισε απλόχερα η φύση. Τον ήλιο και τον αέρα. Και τα έχουμε σχεδόν καταφέρει”, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς, κ. Δημήτρης Καραβέλλας.

NO COMMENTS

Leave a Reply