Σόιμπλε: Ο Τσακαλώτος όταν έχει πρόβλημα, μου τηλεφωνεί και τον βοηθάω

Σόιμπλε: Ο Τσακαλώτος όταν έχει πρόβλημα, μου τηλεφωνεί και τον βοηθάω

«Ο Τσακαλώτος όταν έχει πρόβλημα, μου τηλεφωνεί» επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα“.

Όσον αφορά στο πώς συνεργάζεται ως συντηρητικός πολιτικός με τον δεδηλωμένο μαρξιστή Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρει: «Αντιμετωπίζουμε ανοιχτά ο ένας τον άλλο. Ο κ. Τσακαλώτος είπε σε όλους ότι είναι μαρξιστής. Αλλά είναι υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κατά συνέπεια προσπαθούμε στο πλαίσιο των πεποιθήσεων μας να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Αν τον ρωτήσετε, πιθανόν να σας το πει: όταν έχει προβλήματα, μερικές φορές μου τηλεφωνεί και του προσφέρω τη βοήθεια μου.

Τον ρωτώ κάθε φορά τι μπορούμε να κάνουμε επιπρόσθετα πάνω και πέρα από το πρόγραμμα, για να βοηθήσουμε την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την ενίσχυση των επενδύσεων. Πριν από χρόνια μίλησα με εκπροσώπους του γερμανικού λιανικού εμπορίου για να προωθήσουν ελληνικά προϊόντα και τρόφιμα. Η Ελλάδα έχει πλούσια αγροτική παραγωγή, αλλά λείπει η ελληνική βιομηχανική επεξεργασία. Ακούω ότι ελιές από την Ελλάδα πωλούνται στην Ιταλία και γίνονται ελαιόλαδο, που εισάγεται ξανά στην Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει στη Γερμανία αλλά στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζει: «Δεν έκανα ούτε το 1% των δημοσίων δηλώσεων που έκανε εκείνος για μένα. Ο κ. Βαρουφάκης με όσα λέει δημοσίως και την ποικιλομορφία των εξιστορήσεων του είναι ασυναγώνιστος. Δεν μπορώ να τον ανταγωνιστώ. Αλλά την αξίωση να τον πάρω στα σοβαρά, δυστυχώς την έχει χάσει προ πολλού».

NO COMMENTS

Leave a Reply