Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη

Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη

Υπό συζήτηση βρίσκεται η δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης-Σμύρνης.Κατά την επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη τέθηκε σε συζήτηση η δημιουργία ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σμύρνης.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας Μπασαράν Ουλούσοϊ ανέφερε πως «Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη ακτοπλοϊκής γραμμής ανάμεσα στην Σμύρνη και την Θεσσαλονίκη και για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας. Το ένα από τα δυο φεριμπότ μας χωρητικότητας 200 οχημάτων μπορούμε να το διαθέσουμε για το δρομολόγιο Σμύρνης- Θεσσαλονίκης. Θα αναχωρεί το πρωί και θα επιστρέφει το βράδυ».
«Είναι η μεγαλύτερη προσδοκία μας να ξεκινήσουν πτήσεις Σμύρνης-Θεσσαλονίκης. Είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε τις αεροπορικές πτήσεις και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Θεσσαλονίκης-Σμύρνης» σημείωσε ο Εκρέμ Ντεμίρτας ,πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης.
ΚΡOYAZIEΡA
Η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση, εξάλλου, δύναται να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την προσέλκυση δρομολογίων κρουαζιέρας προς τη Θεσσαλονίκη, η οποία, όπως επισήμανε ο δήμαρχος, αλλά κι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., έχει τις προϋποθέσεις να γίνει λιμάνι αφετηρίας ή ολοκλήρωσης (hope port) κρουαζιέρας. «Η Θεσσαλονίκη με μια μικρή παρέμβαση στον υφιστάμενο επιβατικό σταθμό του λιμανιού είναι έτοιμη να λειτουργήσει σαν home port λιμάνι», εκτίμησε ο κ. Στ. Αγγελούδης, για να προσθέσει -επιβεβαιώνοντας και σχετικό δημοσίευμα της «Η»- ότι στις 30 Νοεμβρίου στέλεχος της AIDA βρέθηκε στον ΟΛΘ και γνωστοποίησε πως στις προθέσεις της εταιρείας είναι να διπλασιάσει τις προσεγγίσεις της στην πόλη για το 2012. «Αυτό σημαίνει 7 έως 10 προσεγγίσεις», διευκρίνισε ο κ. Αγγελούδης, ενώ για το 2013 όπως είπε, ο σχεδιασμός της AIDA είναι οι μισές αφίξεις της στη Θεσσαλονίκη να συνοδεύονται με διανυκτερεύσεις «που είναι το πρώτο βήμα για να γίνει ένα λιμάνι home port για κρουαζιέρα».

(Πηγή:turkishgreeknews.org)

NO COMMENTS

Leave a Reply