Έλληνες ποδοσφαιριστές σε «λίστα ντόπινγκ» που διέρρευσαν Ρώσοι χάκερ

Έλληνες ποδοσφαιριστές σε «λίστα ντόπινγκ» που διέρρευσαν Ρώσοι χάκερ

Στοιχεία με τα οποία απειλούν να…. τινάξουν στον αέρα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αποκάλυψαν Ρώσοι χάκερς, που υποστηρίζουν ότι πολλά μεγάλα ονόματα είχαν κάνει χρήση ντόπινγκ πριν και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2010.

Οι Fancy Bears, που είχαν αποκαλύψει αντίστοιχες υποθέσεις στο χώρο του αθλητισμού και κατά το παρελθόν, αποκάλυψαν μια λίστα με στοιχεία για παίκτες που φέρονται να είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών για θεραπευτικούς σκοπούς στο Μουντιάλ του 2010, στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Στη λίστα περιλαμβάνονται και τα ονόματα τριών Ελλήνων παικτών των: Γιώργου Τζαβέλλα, Παντελή Καπετάνου αλλά και τον Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση (Νέα Ζηλανδία). Πάντα σύμφωνα με τους Fancy Bears, ο Γιώργος Τζαβέλλας έκανε χρήση Betamethasone, ενώ ο Παντελής Καπετάνος Celestone.

Στη λίστα υπάρχουν κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως οι Κάρλος Τέβες, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Ντιρκ Κάουτ, Γκάμπριελ Χάιντσε, Ντιέγκο Μιλίτο, Βάλτερ Σάμουελ, Μάριο Γκόμεζ, Βιντσέντζο Ιακουίντα, Μάριο Καμορανέζι και Κρίστιαν Τρες. Η ομάδα δημοσίευσε συνολικά τρία έγγραφα από επίσημους φορείς του ποδοσφαίρου, εκ των οποίων τα δύο πρώτα αναφέρονται σε δεκάδες κρούσματα ντόπινγκ το 2015 και το 2016 αντίστοιχα. Φέρουν, μάλιστα, και την σφραγίδα της WADA, αλλά δεν να αναφέρουν ονόματα. Το τρίτο έγγραφο τιτλοφορείται «TUE and DoU Overview for the 2010 FIFA World Cup South Africa» κι αναφέρεται στο παγκόσμιο κύπελλο της Νότιας Αφρικής το καλοκαίρι του 2010.

Σε αυτό αποκαλύπτονται ονόματα, 25 συνολικά, οι οποίοι φέρονται να είχαν εξασφαλίσει άδεια για να κάνουν χρήση στεροειδών ή άλλων απαγορευμένων ουσιών, ως μέρος θεραπείας, ανάμεσά τους και οι Γιώργος Τζαβέλλας και Παντελής Καπετάνος. Oι χάκερ ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους και άλλα στοιχεία, τα οποία θα βγάζουν σταδιακά στην επιφάνεια. Οι Fancy Bears είχαν αποκαλύψει το 2016 στοιχεία για συστηματικό ντόπινγκ Ρώσων αθλητών, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν μαζικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες ομόφωνα διαβεβαιώνουν ότι στο άθλημά τους δεν υπάρχει ντόπινγκ. Η ομάδα μας παρέλαβε αυτά τα πολυάριθμα στοιχεία ως πρόκληση και τώρα θα αποδείξουμε ότι λένε ψέματα» αναφέρει το μήνυμα των Fancy Bears.

NO COMMENTS

Leave a Reply