Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν νέα χτυπήματα σε εκκλησίες της Ευρώπης

Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν νέα χτυπήματα σε εκκλησίες της Ευρώπης

Οι τζιχαντιστές είναι πιθανό να σχεδιάζουν να ανατινάξουν κι άλλες εκκλησίες στην Ευρώπη, προειδοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες σε έκθεσή τους. Ένας από τους τέσσερις υπόπτους που συνελήφθησαν για τις επιθέσεις που σκότωσαν 15 άτομα και τραυμάτισαν πάνω από 100 στην Βαρκελώνη, αποκάλυψε πως οι τζιχαντιστές ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια μεγαλύτερη επίθεση σε μνημεία χρησιμοποιώντας εκρηκτικά, ενώ στόχος τους είναι και η διάσημη εκκλησία, Sagrada Familia.

Η έρευνα των μυστικών υπηρεσιών ξεκίνησε από τη δημοσίευση ενός περιοδικού που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει φωτογραφίες από χριστιανικούς ναούς της Ευρώπης, προτείοντας στους «μοναχικούς λύκους» που είναι διάσπαρτοι σε πολλά κράτη, να επιλέξουν ως στόχους τις εκκλησίες.

Στη Γερμανία ήδη έχουν τοποθετήσει τσιμεντένια οδοφράγματα γύρω από τον Καθεδρικό Ναό στην πόλη της Κολωνίας, αφού οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι πιθανότατα θα είναι και ο επόμενος στόχος. Πάντως, η γερμανική αστυνομία ετοιμάζεται να λάβει έκτακτα μέτρα και για τον ναό Frauenkirche της Δρέσδης, η φωτογραφία του οποίου είχε συμπεριληφθεί στο περιοδικό των τζιχαντιστών.

NO COMMENTS

Leave a Reply