Διαδοχικά χτυπήματα με μαχαίρι σε Βρετανία και Βέλγιο

Διαδοχικά χτυπήματα με μαχαίρι σε Βρετανία και Βέλγιο

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ενός οπλισμένου άνδρα με μαχαίρι έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με τον δράστη να συλλαμβάνεται. Η επίθεση σημειώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή στην πρωτεύουσα του Βελγίου, όπου και πάλι ένας άνδρας με μαχαίρι επιτέθηκε και τραυμάτισε δύο στρατιώτες την ώρα που περιπολούσαν. «Βρετανοί αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ», ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα χέρια από την επίθεση που δέχτηκαν, ενώ ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία της σοβαρής σωματικής βλάβης και της επίθεσης σε αστυνομικό. Η περιοχή γύρω από την κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο αποκλείστηκε από τις αστυνομικές Αρχές.

Λίγη ώρα νωρίτερα, σε ένα αντίστοιχο περιστατικό στο κέντρο των Βρυξελλών, ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά δύο στρατιωτών, οι οποίοι περιπολούσαν. Ο δράστης δέχτηκε πυρά από τους στρατιώτες και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις από στέλεχος της εισαγγελίας της βελγικής πρωτεύουσας, ο άνδρας κατέληξε. Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Εμίλ Ζακμέν στις Βρυξέλλες, με τους στρατιώτες να τραυματίζονται ελαφρά. Ο ένας στο πρόσωπο, ο άλλος στο χέρι.

Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία χαρακτήρισε το γεγονός στο Γαλλικό Πρακτορείο ως «τρομοκρατική ενέργεια». «Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Επίσης, κατά την εισαγγελία, ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» δύο φορές. Πλήθος αστυνομικών κατέφθασαν στο σημείο, απαγορεύοντας τη διέλευση οχημάτων και πεζών. Ο δήμαρχος των Βρυξελλών και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έφθασαν, επίσης, στο σημείο.

NO COMMENTS

Leave a Reply