Νέος δήμαρχος Λευκωσίας εξελέγη ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. To 31% έφτασε η αποχή

Νέος δήμαρχος Λευκωσίας εξελέγη ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. To 31% έφτασε η αποχή

Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος βασικά υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, είναι από χθες βράδυ νέος δήμαρχος Λευκωσίας. Συγκέντρωσε ποσοστό 57,24 %, έναντι 39,23% της βασικής αντιπάλου του και ως χθες δημάρχου Ελένης Μαύρου, η οποία βασικά υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ και 3,52% του Κωνσταντή Καντούνα. Γενικά, στις δημοτικές εκλογές καταγράφηκε ποσοστό αποχής 31%. Στη Λεμεσό επανεξελέγη ο Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Ο κ. Χρίστου εξασφάλισε ποσοστό 58%, έναντι 42 % του Ανδρέα Κυπριανού, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ.
Νέος δήμαρχος Λάρνακας εξελέγη ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης με ποσοστό 55%, έναντι 45% του Νίκου Κλεάνθους. Τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη υποστήριζαν τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ, ενώ ο Νίκος Κλεάνθους υποστηριζόταν από το ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ. Στον δήμο Στροβόλου, έναν από τους μεγαλύτερους της μείζονος Λευκωσίας, επικράτησε ο Λάζαρος Σαββίδης, έναντι του μέχρι χθες δημάρχου Σάββα Ηλιοφώτου. Ο κ. Σαββίδης, ο οποίος είχε την υποστήριξη ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ εξασφάλισε ποσοστό 55,46%, έναντι 44,36% που έλαβε ο Σάββας Ηλιοφώτου και ο οποίος είχε την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Στην Πάφο επανεξελέγη, με 49,10% ο νυν δήμαρχος Σάββας Βέργας, που υποστηρίχθηκε από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, έναντι 47,54% του Φειδία Σαρίκα, ο οποίος είχε την υποστήριξη του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ. Ο Ανδρέας Ευστρατίου εξασφάλισε το 3,36% των ψήφων. Στον κατεχόμενο δήμο Κυρήνειας εξελέγη ο Γλαύκος Καριόλου με 52,78%, ο οποίος είχε μόνο την υποστήριξη του Κινήματος Οικολόγων. Στο Παραλίμνι εξελέγη ο Θεόδωρος Πυριλής με 53,27%. Ο μέχρι χθες δήμαρχος Ανδρέας Ευαγγέλου συγκέντρωσε το 46,7% των ψήφων. Οι νέοι δήμαρχοι θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους την 1η Ιανουαρίου 2012.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, αφού ανέφερε ότι από τους 38 υποψηφίους και υποψήφιες που υποστήριξε ο ΔΗΣΥ στις δημοτικές εκλογές εξελέγησαν οι 26 και ότι τα ποσοστά της παράταξης με βάση τα κομματικά ψηφοδέλτια επιβεβαιώνουν ακόμα πιο έντονα τη δικαίωση της πολιτικής που ακολουθεί το κόμμα, σημείωσε πως τα αποτελέσματα των εκλογών στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα απαρέσκειας προς την Κυβέρνηση ενώ παράλληλα «δικαιώνουν την πολιτική που ως παράταξη χαράξαμε και ακολουθούμε με συνέπεια».
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε πως η μη συσπείρωση σε ό,τι αφορά την εκλογή του Σάββα Ηλιοφώτου στον Δήμο Στροβόλου, «θα μας προβληματίσει αφού μελετήσουμε βεβαίως που οφείλεται η μη συσπείρωση, γιατί υποστηρίχθηκε από τρία πολιτικά κόμματα». Εξέφρασε παράλληλα ικανοποίηση, «γιατί σε αριθμό Δήμων και Κοινοτήτων οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τις προτάσεις μας σε ό,τι αφορά θέσεις Δημάρχων, Προέδρων Κοινοτικών Συμβουλίων, μελών στα όργανα των τοπικών αρχών και μελών Σχολικών Εφορειών».

(Πηγή:ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply