Ηandelsblatt: Πώς βλέπει η Ελλάδα τις γερμανικές εκλογές

Ηandelsblatt: Πώς βλέπει η Ελλάδα τις γερμανικές εκλογές

Η Ελλάδα αγωνιά και αυτή, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt με ρεπορτάζ από την Αθήνα, με τίτλο: «Πώς σκέφτεται ο κόσμος για τις γερμανικές εκλογές. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει το δημοσίευμα, θα πρέπει να συνεννοείται και στο μέλλον με την καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, το κόμμα της οποίας είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στις αυριανές εκλογές. Πιθανόν, προσθέτει, θα πρέπει να συνεννοείται και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αν πρόκειται να είναι και πάλι ο Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών, η Αθήνα ελπίζει τουλάχιστον να συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Το Φθινόπωρο, ο Τσίπρας θέλει να φέρει το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στην ημερήσια διάταξη και ελπίζει στην υποστήριξη του SPD. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Τσίπρας είχε επαφή με τον επικεφαλής του SPD, Μάρτιν Σουλτς, από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση. Μία ενδεχόμενη συμμετοχή του FDP (του κόμματος των Φιλελευθέρων) στην επόμενη γερμανική κυβέρνηση τη βλέπουν πολύ δυσάρεστα, όχι μόνο στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στη συντηρητική αντιπολίτευση, σημειώνει το δημοσίευμα.

Αν υπάρξει κυβερνητικός συνασπισμός με τους Φιλελεύθερους, «τότε θα αναπολούμε ακόμη και τον Σόιμπλε», προέβλεψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αναφέρει το δημοσίευμα. Και αυτό, γιατί ο επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Μοναδική παρηγοριά: Ο Λίντνερ θα σκοντάψει στην αντίρρηση της Μέρκελ, όπως απέτυχε και ο Σόιμπλε το 2015 με τα σχέδιά του για το Grexit», σημειώνει το δημοσίευμα.

NO COMMENTS

Leave a Reply