Καταλονία: «Μάχη» για το δημοψήφισμα

Καταλονία: «Μάχη» για το δημοψήφισμα

Σήμερα είναι το κρίσιμο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, αλλά δεν είναι γνωστό αν η αστυνομία θα επιτρέψει τη διεξαγωγή του. Ήδη οι Καταλανοί ψηφοφόροι έχουν σχηματίσει ουρές στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν για την ανεξαρτησία της επαρχίας αυτής της Ισπανίας, παρά την απαγόρευση από τη Μαδρίτη.

Πολλοί έχουν αρχίσει να φράζουν τις πόρτες των εκλογικών κέντρων, προκειμένου να μην επιτρέψουν στην αστυνομία να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ενώ αρκετά από αυτά είχαν καταληφθεί από χθες το βράδυ, καθώς δεκάδες ψηφοφόροι κοιμήθηκαν εκεί.

Η Μαδρίτη επιμένει ότι το δημοψήφισμα δεν θα γίνει και το χαρακτηρίζει παράνομο και αντισυνταγματικό, αλλά οι Καταλανοί είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν και από τα ξημερώματα έκαναν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα. Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν σε εκλογικά κέντρα, καθώς η αστυνομία προσπαθεί να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, επιχειρώντας να απομακρύνει τους πολίτες που βρίσονταν εκεί. Ηδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλά βίντεο με συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, ακόμη και μπροστά σε μικρά παιδιά. LIVE το δημοψήφισμα στην Καταλονία

NO COMMENTS

Leave a Reply