Μοσκοβισί: Οχι και μαθήματα από τον κ. Βαρουφάκη

Μοσκοβισί: Οχι και μαθήματα από τον κ. Βαρουφάκη

Την ενόχληση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί προκάλεσε η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην Liberation, ο οποίος έγραψε ένα αιχμηρό tweet απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών. «Οχι και μαθήματα από τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος ξαναγράφει την ιστορία. Η ευθύνη του είναι τεράστια. Στοίχισε πολύ στη χώρα του» έγραψε ο κ. Μοσκοβισί.

Στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι δεν έχει επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα και πως θλίβεται όταν κοιτάζει την κυβέρνησή του. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει: «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι, αλλοτριωμένοι. Πολλές φορές μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν».

Αναφερόμενος στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Βαρουφάκης λέει πως τον βλέπει ως «φίλο», όμως δεν περιμένει πολλά από την πολιτική του. Στην παρατήρηση του Γάλλου δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα τον τελευταίο καιρό από οικονομικής άποψης, ο Βαρουφάκης απαντά: «Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το ψέμα. Και το 2013- 2014, έκαναν λόγο για έξοδο από την κρίση». «Στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα.

NO COMMENTS

Leave a Reply