Μεντβιέντεφ: Σημαντικός εταίρος της Ρωσίας η Κύπρος

Μεντβιέντεφ: Σημαντικός εταίρος της Ρωσίας η Κύπρος

Η Κύπρος είναι σημαντικός και αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νμίτρι Μεντβιέντεφ, προσφωνώντας το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά την έναρξη της συνάντησης τους στη Μόσχα. Μιλώντας μέσω μεταφραστή, ο κ. Μεντβιέντεφ είπε πως θα υπογραφούν σημαντικά διμερή έγγραφα μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη, που αποτελεί, όπως ανέφερε, μια καλή ευκαιρία για να “συγχρονίσουμε τα ρολόγια μας, να ανταλλάξουμε απόψεις”.

Ανέφερε πως υπάρχει επωφελής συνεργασία και μεταξύ των Κυβερνήσεων των δυο χωρών και μεταξύ των επιχειρηματιών τους, και πως αναπτύσσεται ενεργά και ο πολιτισμικός τους διάλογος, κάτι που “είναι μεγάλη χαρά για μας”. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην αντιφώνησή του εξέφρασε ικανοποίηση γιατί αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Μόσχα κατά την πενταετή του θητεία. “Μια επίσκεψη που συμβολίζει πολλά. Τους ιστορικούς, διαχρονικούς δεσμούς που μας συνδέουν, την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη που ο κυπριακός λαός νιώθει προς τη Ρωσία για την διαχρονική στήριξη στο δυστυχώς ακόμα υπάρχον κυπριακό πρόβλημα”, πρόσθεσε.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στην επίσημη κατοικία του κ. Μεντβιέντεφ, στα περίχωρα της Μόσχας, και σε αυτήν αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν κυρίως την οικονομική συνεργασία και στις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας. Στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση τους ο Πρωθυπουργός Μεντβιέντεφ είπε, μεταξύ άλλων, προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «είναι η τρίτη επίσκεψη σας στη χώρα μας κατά την προεδρική σας θητεία κάτι που εκτιμούμε πολύ, διότι η Κύπρος είναι σημαντικός και αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας”.

“Έχουμε επωφελή συνεργασία μεταξύ των Κυβερνήσεων μας και μεταξύ των επιχειρηματικών κύκλων, ενεργά αναπτύσσεται και ο πολιτισμικός διάλογος και αυτό είναι μεγάλη χαρά για μας”, πρόσθεσε. Σημείωσε πως “και αυτή τη φορά θα υπογραφούν σημαντικά διμερή έγγραφα για αυτό θεωρούμε την επίσκεψη σας καλή ευκαιρία να συγχρονίσουμε τα ρολόγια μας και να ανταλλάξουμε απόψεις. Θα έχετε βεβαίως πολύ σημαντικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν”, ανέφερε και πρόσθεσε πως “τώρα θα συζητήσουμε τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης η οποία δεν είναι μικρή».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του “γιατί σε μια θητεία πέντε χρόνων είναι η τρίτη επίσκεψη στη χώρας σας, μια επίσκεψη που συμβολίζει πολλά. Τους ιστορικούς, διαχρονικούς δεσμούς που μας συνδέουν, την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη που ο κυπριακός λαός νιώθει προς τη Ρωσία για τη διαχρονική στήριξη στο δυστυχώς ακόμα υπάρχον κυπριακό πρόβλημα”.

NO COMMENTS

Leave a Reply