Ντράγκι: Είναι στο χέρι της Ελλάδας αν θα χρειαστεί 4ο πρόγραμμα

Ντράγκι: Είναι στο χέρι της Ελλάδας αν θα χρειαστεί 4ο πρόγραμμα

Δεν απέφυγε την ερώτηση για την Ελλάδα ο επικεφαλής της ΕΚΤ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα. «Πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τέταρτο σχέδιο διάσωσης όταν θα λήξει το υπάρχον;», ερωτήθηκε ο επικεφαλής της ΕΚΤ. Αυτό είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης, απάντησε ο κ. Ντράγκι. Για την Ελλάδα τέθηκε και άλλη μια ερώτηση στον ισχυρό άνδρα της ΕΚΤ η οποία αφορούσε στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Απαντώντας, ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε ότι η ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών και των στελεχών τους είναι πολύ σημαντική, προσθέτοντας ότι τα στατιστικά που επεξεργάζονται είναι ζωτικής σημασίας για τον σχεδιασμό των οικονομικών και νομισματικών πολιτικών. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι η EKT άφησε σήμερα αμετάβλητο, σε ιστορικά χαμηλά του 0%, το επιτόκιο, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό. Αμετάβλητα παρέμειναν επίσης το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων στην ΕΚΤ από άλλα τραπεζικά ιδρύματα στο -0,4%.

NO COMMENTS

Leave a Reply